Passejades a peu

Passeig pels volcans de la Garrotxa, ressenya

Del Santa Margarida a Santa Pau
Origen: Aparcament del Santa Margarida, GI524, Km 6,8
Arribada: Plaça Major de Santa Pau
Longitud: 5,7 Km
Alçada a la sortida: 630 mts
Alçada a l’arribada: 480 mts
Alçada màxima: 740 mts
Data: 9/6/2013


Doncs be aquesta vegada es tractava de passar l’estona per fer temps pel dinar de fi de curs així que vam triar una caminadeta per a tos els públics a prop del restaurant.

Començant a caminar
La pujada al Sant Margarida no presenta cap dificultat, s’inicia amb una pujada suau des de l’aparcament i passat Caselles, val la pena fixar-s’hi als castanyers que hi ha vora la casa, una rampa amb força pendent però no massa llarga, i sortosament a l’ombra, ens porta fins a la bora del cràter. Un corriol molt arreglat ens porta de baixada fins a l’ermita del fons del cràter.

El grup davant l’Ermita
 Fins aquí l’habitual.

Per animar la jornada i desprès de les fotos de rigor, vam sortir del cràter per la banda contraria, aquesta vegada si per un corriol dels bons, amb arbres caiguts que cal passar per sota ajupint-se i tot, xulo però massa curt. 
El camí de baixada

Una vegada dalt ja nomes ens queda baixar, un camí molt ben marcat i molt agradable de fer ens porta fins a trobar el GR 2 i ja seguint aquest fins a Santa Pau passem per sota d’un altre volcà, el Rocanegre que amb la gredera que hi ha a tocar del camí va fer les delícies de la canalla.
Els nens a la gredera

Finalment volta ràpida per la plaça major, espera dels perduts i cap a dinar sense cervesa per no sortir-nos de l’horari quasi be europeu amb que es va programar la sortida. 
La plaça de Santa Pau
Pels que van anar en autocar a Santa Pau, ells s’ho van perdre, tot menys la cervesa es clar.

mapa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada